ΠΟΛΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕΑδυνατώ πραγματικά να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους γίνεται τόση φασαρία για το περίφημο Σχέδιο Β που ετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης με την βοήθεια του Αμερικaνού καθηγητή Γκάλμπρεηθ.  

Εγώ θα ήμουνα πολύ κοντύτερα στην άποψη πως η τότε κυβέρνηση - που δεν της έτρεφα και ιδιαίτερη αγάπη - θα ήταν απόλυτα ασυγχώρητη αν δεν προεοιμαζόταν για μιά ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων και υποχρεωτική έξοδο από το ευρώ. Οι πολλές βλακείες που περιελάμβανε το σχετικό σενάριο είναι μιά άλλη υπόθεση.  Από πότε όμως στην χώρα αυτή τιμωρείται, και πολύ περισσότερο,  ποινικοποιείται η ανοησία; Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως ελάχιστες θέσεις θα έμεναν στα κρατητήρια για τους παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου...  

Γιατί λοιπόν γίνεται τόση φασαρία για μιά απλή υποχρέωση μιάς οποιασδήποτε κυβέρνησης (αναλογισθείτε το τραγικό σφάλμα των Βρετανών να μην έχουν προετοιμασθεί για το Brexit  με τα συνακόλουθα σημερινά αδιέξοδα)   να ετοιμάζεται για το πιθανώς αναπότρεπτο αποτέλεσμα, αν οι - εν πολλοίς απερίσκεπτες και πολιτικά λαθεμένες - κινήσεις της οδηγούσαν σε ρήξη τελικά με τους ευρωπαίους. Να μην μας διαφεύγει πως το αποτέλεσμα του περυσινιού δημοψηφίσματος τέτοια εντολή έδινε προς την κυβέρνηση - ανεξάρτητα των αλχημειών με τις οποίες στη συνέχεια ερμηνεύθηκε!!