ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ; ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΕΣΕχουν εκφρασθεί απόψεις πως οι εργαζόμενοι στις Βρυξέλλες και στην ΕΕ γενικότερα δεν είναι περισσότεροι από το κανονικό. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την άποψη περί 'λογικού' αριθμού ευρωυπαλλήλων σε σχέση με υπαλλήλους λχ του Δήμου του Μάντσεστερ. 
Στην Βρετανία οι υπάλληλοι Δήμων περιλαμβάνουν και προσωπικό νοσοκομείων, σχολείων, γενικών υποδομών (πολεοδομία, δημόσια έργα, υδροηλεκτρικά κα)   ακόμη και αστυνομίας. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα περιλαμβάνουν ακόμη και ενόπλους εθνικής ασφάλειας και στρατού. 
Τι από όλα αυτά κάνουν οι εργαζόμενοι των Βρυξελλών κλπ? 
Είχα πεί κι άλλη φορά πως το σύνολο των υπαλλήλων της Πολιτείας  του Οχάιο η της Ινδιάνας στις ΗΠΑ είναι λιγότεροι από όσους απασχολούνται λχ στην Περιφέρεια Πειραιώς. Και με περισσότερες αρμοδιότητες. 
Το ζήτημα μάλιστα είναι πως οι υπάλληλοι των Βρυξελλών απασχολούνται σε ζητήματα που κάνουν δυσκολότερη την ζωή των κατοίκων της Ευρώπης και όχι ευκολότερη. Απόδειξη οι χιλιάδες κανονισμοί που προωθούν και ψηφίζονται από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Και που ουδέποτε έχει ελεγχθεί αν εξυπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους έχουν θεσμοθετηθεί.