Σχόλια

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΜΥΡΑ

Ο κίνδυνος καταστροφής από τους φανατικούς του Χαλιφάτου της αρχαίας Παλμύρας - του βασιλείου της ιστορικής βασίλισσας Ζηνοβίας - συνιστα΄προσβολή κατά του πολιτισμού και της ανθρώπινης ιστορίας. Είναι ευκαιρία να αποδείξουν οι χιλιάδες μετ;ανάστες μουσουλμάνοι που ιοσχυρίζονται πως βρίσκονται στην Ευρώπη για να αποφύγουν τις ακρότητες των παρφρόνων του Ισλαμικού Χαλιφάτου να βργούν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Η απάθεια στην περίπτωση αυτή δηλώνει συνενοχή η και στήριξη. Και τινάζει στον αέρα κάθε επιχέιρημα περί περί πολιτικής προσφυγιάς λόγω υποτιθέμενης αντίθεσης με το βαρβαρικό ανοσιούργημα του ισλαμικού χαλιφάτου. Αλλά και η Δύση δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη. Η στρατιωτική συντριβή των υπανθρώπων του ISIS - τουλάχιστον στο μέτωπο της Παλμύρας - είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση για τις πολιτισμένες πολιτείες του υπόλοιπου κόσμου.

 

 

Παραμύθια τα Λεφτά για τον Turkish Stream

Το κείμενο του Spiegel που αναδημοσιεύτηκε, χωρίς σχόλιο, προφανώς στηρίζεται στις δηλώσεις Λαφαζάνη που εξήγησα στο τελευταίο άρθρο μου πως είναι εξωπραγματικές. Είναι ρεπορτάζ ανταποκριτή του στην Αθήνα που αναφέρεται σε δηλώσεις έλληνα ξωματούχου (προφανώς ο Λαφαζάνης;). Και οι Γερμανοί, γνωστοί μπουνταλάδες, άκριτα το δημοσιεύουν. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε πηγή η σάιτ της Gazprom και οι Ρώσοι δεν έχουν ιδέα. Είναι προφανώς διαπραγματευτικό τρύκ της Ελλάδας. Βάζετε στοίχημα πως την 'άλλη εβδομάδα' δεν θα έλθει ούτε ένα ευρώ; Ακόμα και το σχόλιο πως το ποσό θα είναι ανάμεσα σε 3-5 δισ.ευρώ είναι γελοίο. Τι είνα τα ευρώ, στραγάλια; Γιατί δεν ρώτησε κανείς τον ανταποκριτή του Spiegel στην Αθήνα Γιώργο Χρηστίδη για τα γραφόμενά του; Εγώ πάντως επιμένω στην ανάλυση που έχω αναρτήσει.

 

 Greece in Modern Europe: Aftermath to Alexis Tsipras Visit to Russia


As it was expected by most observers the visit of the Greek prime-minister to Russia eased the way for better relations between Athens and Moscow without either rocking the boat of the European Union or committing Russia to extravagant financial deals difficult to materialize in these difficult times.
Read more...