Σχόλια

Αρχισαν τα όργανα - Who is next?

'Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  Ευτέρπη Κουτζαμάνη ,  στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για το video με τη συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, διέταξε τη σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών  μέσω της κίνησης αυτόφωρης διαδικασίας σε  περίπτωση που δημοσιοποιηθεί εκ νέου παράνομο οπτικοακουστικό υλικό.

Η κ. Κουτζαμάνη επικαλείται μάλιστα εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που είχε εκδοθεί σε ανύποπτο χρόνο το 2012, για τη δυνατότητα σύλληψης μελών της Βουλής σε περιπτώσεις διάπραξης κακουργημάτων.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας ζήτησε να αξιολογηθούν δημοσιεύματα που της απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την επίμαχη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη προκύπτει άσκηση βίας και εκβιασμών σε βάρος μελών της κυβέρνησης και πολιτικών προσώπων.'

Καλή αρχή... !! Who is next?

 

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...

Είτε εγώ έχω πάθει παράκρουση είτε ο δημόσιος διάλογος στην Ελλάδα ακολουθεί ατραπούς παραλογισμού και ασυνεννοησίας. Η ‘Καθημερινή’ πανηγυρίζει για τις κυβερνητικές επιτυχίες και η αγαπητή μου ‘Εστία’ διαβεβαιώνει πως η ανάκαμψη βρίσκεται περίπου προ των πυλών. Εν τούτοις, η χώρα εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, έσοδα δηλ. πάνω από έξοδα μείον το εξωτερικό χρέος, αλλά δεν κρύβει πως χρωστά μέσα στην Ελλάδα πάνω από 6 δις. τουλάχιστον σε ιδιώτες. Αλλα μέτρα, επαναλαμβάνεται η διαβεβαίωση, πως δεν θα υπάρξουν, ακούγονται όμως φωνές από τους δανειστές για την ανάγκη παραπέρα ρυθμίσεων ώστε να εκταμιευθούν οφειλόμενα δανεικά. Υπάρχουν επίσης για τα επόμενα χρόνια σοβαρά δημοσιονομικά κενά σχετικά με το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα του ασφαλιστικού τομέα. Τα υπόλοιπα που θα δανεισθεί η χώρα είναι απαραίτητα για την αποπληρωμή χρεών προς το εξωτερικό. Δηλ. θα αυξάνει το χρέος για να …αποπληρωθεί το χρέος!! Πως τελικά αυτό θα μειωθεί είναι, για εμένα τουλάχιστον, άγνωστο. Θα βγούμε μάλιστα στις αγορές ώστε να αποφύγουμε τον δανεισμό του Μνημονίου (με επιτόκιο κοντά στο 2%) και να εξασφαλίσουμε θριαμβευτικά (!) τον δανεισμό των αγορών (πάνω από 6-7%). Λογικοί άνθρωποι βέβαια δεν θα μας δανείζουν, εκτός των τολμηρών ‘δεσμωτών του ιλίγγου’ που θα στοιχηματίζουν πως θα εισπράξουν τα χρήματά τους πριν από το επόμενο PSI (κούρεμα ιδιωτικού χρέους). Χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε την γελοιοποίηση των λεγόμενων δημοκρατικών διαδικασιών όπου βουλευτές ψηφίζουν πράγματα που δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν και να καταλάβουν, ενώ τα ατομικά δικαιώματα της ιδιοκτησίας και της ελευθερίας των οικονομικών συναλλαγών έχουν κυνικά καταπατηθεί. Ας μου εξηγήσει επι τέλους κάποιος τι συμβαίνει για να πανηγυρίσω κι εγώ…

 

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ - ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ 'ΠΡΑΣΙΝΗΣ' ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Τα Ηνωμένα Εθνη προειδοποιούν πως η χρήση 'πράσινων' βιοκαυσίμων κάνει κακό στο περιβάλλον και υψώνει επικίνδυνα τις τιμές των τροφίμων (Financial Times, 23 Μαρτίου 2014)

Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΙ

Οπως είχα επισημάνει σε άρθρο μου τα προβλήματα της Ρωσίας με τους Τατάρους, αρχικά της Κριμαίας, έρχονται σταδιακά στο προσκήνιο. Σε μιά μεγάλη συγκέντρωση στο Μπακσισεράι, που είναι η ιστορική τους πρωτεύουσα με το κάστρο (Κρεμλίνο) του παλιού τους Χάν, αποφάσισαν να επιδιώξουν αυτοδιάθεση και να ζητήσουν από τους διεθνείς οργανισμούς να στηρίξουν τα δικαιώματά τους σαν ανεξάρτητος λαός. Σε έκτακτη συνάντηση του Κουρουτλαί, του εθνικού συμβουλίου των Τατάτων τηε Κριμαίας, οι εκπρόσωποι ενέκριναν ψήφισμα που καλεί 'στην προώθηση πολιτικών και νομικών πρωτοβουλιών για την κατοχύρωση της εθνικής και εδαφικής αυτονομίας των Τατάρων της Κριμαίας στην ιστορική τους εστία, την Κριμαία'. Η προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία έχει ανησυχήσει τους Τατάρους που αποτελούν περίπου τις 300.000 από τα 2 περίπου εκατομμύρια των κατοίκων της χερσονήσου. Συζητούν για τις μελλοντικές τους κινήσεις και για το αν θα ζητήσουν να κινούνται πλέον με 'ξένα' διαβατήρια από και προς την Κριμαία. Πολλοί αρνήσθηκαν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 16 Μαρτίου που έγινε προσπάθεια να νομιμοποιήσει ουσιαστικά την Ρωσική επέμβαση.