ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

Το θλιβερό φαινόμενο να κλείνουν όλοι σχεδόν οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας για να περάσει ένας απλός Υπουργός Οικονομικών μιάς χώρας της Ευρωπαικής Ενωσης – ακόμα κι αν αυτή είναι η Γερμανία – δεν πίστευα πως ποτέ θα το έβλεπα. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση κάνει ότι της είναι δυνατόν για να επιβεβαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και την ακραία του ρητορική. Με τις περικοπές μισθών, συντάξεων και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων μέχρι σχεδόν και την δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας στρώνει τον δρόμο για τον αυριανό εκλογικό θρίαμβο της Αριστεράς.

Είναι όμως σε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειρισθεί μια τέτοια ενδεχόμενη επιτυχία; Φοβάμαι πως δεν έχει μέχρι σήμερα πείσει. Με την άρνηση κάθε κίνησης εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας και προπαγανδίζοντας την απόλυτη ακινησία στον δημόσιο τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ετοιμάζει την Ελλάδα για το αύριο. Δυστυχώς προπαγανδίζει μιάν ανέφικτη επιστροφή στο παρελθόν. Συνεπικουρούμενος από μια κακοφωνία βολεμένων λαικιστών των ηλεκτρονικών κυρίως ΜΜΕ παραμυθιάζει τους έλληνες με υποσχέσεις εξωπραγματικές, δυναμιτίζει το κοινωνικό κλίμα και ετοιμάζει την δική του κατάρρευση όταν βρεθεί στην εξουσία.

Τρείς παράγοντες δημιουργούν επικίνδυνες προυποθέσεις για ένα Αριστερό αύριο. Το ένα είναι οι απίθανοι ισχυρισμοί στελεχών της Αριστεράς. Από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και την Βουλή, από τις εξισωτικές οφπαλμαπάτες μέχρι τις «σφαγές στα γουναράδικα» μια αριστερή κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πραγματικότητες ασυμμάζευτες και καταπιεστικές. Οι βασικοί παράγοντες του οικονομικού της επιτελείου πετούν στα σύννεφα. Οραματίζονται συμφωνίες και κινήσεις που θα προκαλέσουν φτώχεια, ελλείψεις αγαθών και κινδύνους αιματοχυσίας.

Δεύτερο στοιχείο επικινδυνότητας είναι η σαθρή εσωτερική του δομή. Με στελέχη που βρίσκονται στον κόσμο τους, λ.χ. Μανώλης Γλέζος, μέχρι συνιστώσες ασημαντοτήτων, με απύθμενες όμως απαιτήσεις, δεν προοιωνίζουν μέλλον σταθερότητας και στιβαρών αποφάσεων.

Ο κίνδυνος τέλος βρίσκεται στην επιβίωση της ίδιας της δημοκρατίας. Πλειοδοτώντας, απέναντι και στην σημερινή ακόμη κυβέρνηση, σε προτάσεις υπονόμευσης της οικονομίας της αγοράς θα μειώνεται ραγδαία ο κόσμος που πιστεύει στην επιβίωση της δυτικού τύπου δημοκρατίας. Δίχως προστασία των ελεύθερων οικονομικών συναλλαγών και υπεράσπιση της ιδιοκτησίας η δημοκρατία δεν έχει μέλλον.

Απογοήτευση με τις πολιτικές μιάς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο δρόμος θα ανοίξει για την κυριαρχία των εθνικοσοσιαλιστών.