Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ !!
Ανεξήγητα πράγματα συμβαίνουν με τα διάφορα κουρέματα. Το προηγούμενο ήταν PSI (Private Sector Involvement). Κουρεύτηκαν όμως τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν στα χέρια της Τράπεζας της Ελλάδας. Οπως και τα αποθεματικά Επιμελητηρείων και Πανεπιστημίων. Που και αυτά, αν και δεν ήσαν ομόλογα, ήσαν στα χέρια της ΤτΕ. Αυτοί οι φορείς όμως είναι ΝΠΔΔ και η Τράπεζα κρατική. Πως έγινε λοιπόν το κούρεμα; Λέγεται πως πουλήθηκαν σε ιδιώτες, και τα αποθεματικά σαν ομόλογα, σε τιμές κουρέματος μιά ημέρα πρό του εγχειρήματος. Ετσι όταν έγινε το κούρεμα οι αγοραστές δεν έχασαν τίποτε. τα ταμεία όμως καταστράφηκαν. Τώρα, από τα νέα ομόλογα θα κερδίσουν βέβαια πολλά. Με ποιά λογική, και νομιμότητα, τα έκανε αυτά η ΤτΕ; Αγνωστο. Ουδείς όμως τα σχολιάζει. Γιατί; Kάθε εκτίμηση δεκτή. Καλό πάντως θα είναι τις ημέρες της επαναγοράς, να είναι ο κ. Προβόπουλος κάπου στο εξωτερικό. Για να έχουμε, δηλαδή, το κεφάλι μας ήσυχο.

 

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ
Στο απομονωμένο Νησί του Πάσχα, στο Νότιο Ειρηνικό, άνθιζε κάποτε θαυμαστός πολιτισμός. Οι ηγέτες όμως άρχισαν να ανταγωνίζονται για το ποιός θα κατασκεύαζε το μεγαλύτερο είδωλο γιγάντων. Με τα χρόνια, και κάτω από την πίεση του λαού, τα είδωλα υπήρχε απαίτηση να γίνονται όλο και πιό ογκώδη. Αρα και πολύ  ακριβότερα και καταναλώνοντας κρίσιμα χρήσιμους εθνικούς πόρους (κυρίως πέτρα και ξύλο). Οσοι ηγέτες προσπάθησσν να σταματήσουν αυτή την μανιώδη πορεία καταστροφής γκρεμίσθηκαν από την εξουσία. Τους διαδέχθηκαν τρομεροί λαικιστές που ξόδευαν ακόμα περισσότερα. Οι πόροι όμως εξαντλήθηκαν και λόγω γεωγραφικής απομόνωσης δεν υπήρχε η δυνατότητα να βοηθηθούν από αλλού. Κατακλείδα υπήρξε η απόλυτη ερήμωση, η εξαφάνιση όλων των κατοίκων και η κατάρρευση του πολιτισμού.

Μήπως όλα αυτά σας θυμίζουν τίποτε;     

 

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ
Αθωώθηκαν λοιπόν όσοι προπηλάκισαν τον Γερμανό Πρόξενο στην Θεσ/νίκη. Με περίεργες νομικές κατασκευές οι ταρμπούκοι αποδόθηκαν αμόλυντοι στην κοινωνία. Προφανώς για να συνεχίσουν ανεμπόδιστα το ...θεάρεστο έργο τους. Πολλοί ζητούν τιμωρία για τους ένοχους της κρίσης. Ποιός όμως τιμωρείται στην Ελλάδα για να αρχίσουμε από τους πολιτικούς; Οταν η ατιμωρησία αποτελεί την δεδομένη κοινωνική κατάσταση πως περιμένει κανείς να αρχίσει η κάθαρση από τα πάνω - πάνω ράφια;

 

ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ!!
Ακατανόητα πράγματα! Η απόφαση του Eurogrpoup για το ελληνικό χρέος χρειαζεται ψυαχαναλυτική θεώρηση. Το χρέος θα πρπει να μειωθεί με αγορά μέρους του χρέους από την Ελλάδα με χρήματα που βέβαια θα δανεισθεί!! Κι αν κάπιος σημειώσει πως η πραγματική τιμή των ελληνικών ομολόγων έχει πέσει πολύ χαμηλά τότε εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί ποιοί θα δεχθούν να τα πουλήσουν.  Εκτός ίσως κάποιων περίεργων σπεκουλαδόρων που το αγόρασαν χτηνα και με αγωνία έψαχνα για αγοραστές. Και τον βρήκαν έμμεσα στο πρόσωπο της κας Λαγκάρντ. Και άμεσα, στους έλληνες κυβερνητικούς παράγοντες.   

 

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ...ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ;
Σας έχουν δώσει ποτέ πιστόλι να αυτοκτονήσετε; Αυτό δίνουν σήμερα σε τράπεζες , ταμεία, και λοιπούς ομολογιούχους, με το πρόγραμμα επαναγοράς που θελουν να τους επιβάλλουν.Τα 20 νέα ελληνικά ομόλογα που εκδόθηκαν τον Μάρτιο η αγορά βίαια τα οδήγησε στο -75% . Στις  23 Νοεμβρίου ,ημερομηνία υπολογισμού των τιμών της πρότασης επαναγοράς, οι τιμές πήγαν στο 28(μ.ο) Συνολικά, οι ελληνικές τράπεζες έλαβαν 14,5 δις ευρώ ονομαστικής αξίας ομόλογα και έφθασαν να αξίζουν ...2 δις ευρώ. Οι τράπεζες, οι ομολογιούχοι φυσικά πρόσωπα και βεβαίως τα Ταμεία που συμμετείχαν στο PSI+  δεν έχουν συμφέρον να συμμετάσχουν ,έχουν μόνο να χάσουν. Για ποιούς στήθηκε; Για όσους  απέκτησαν από την δευτερογενή αγορά νέα ομόλογα στις χαμηλές τιμές π.χ. hedge funds, ξένες τράπεζες ή και κάποιες ελληνικές..Ξέρετε πόσα είναι αυτά ; Ούτε 4 δις ευρώ. Άρα, με 4 δις ευρώ, το Δημόσιο θα αγοράσει στις 28 μονάδες βάσης, και να σβήσει χρέος  14 δις . Όμως, οι ρήτρες υποχρέωσης στην επαναγορά( CACs)δεν μπορούν να ενεργοποιηθοιύν, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ CREDIT EVENT! Λογικά η  συμμετοχή σε καμία περίπτωση δεν θα φθάσει στο 75% και ως εκ τούτου η διαδικασία θα παραμείνει εθελοντική. Τι  ειναι το plan B του Στουρνάρα; ΤΙΠΟΤΑ! Μπλόφα, και έμμεσος εκβιασμός...Παίζουν πόκερ, χωρις να έχουν κάν δεί την τράπουλα.. (του Ηλία Καραβόλια)

 

ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΕΣ
Είναι εντελώς παράδοξο μιά χώρα να περιμένει την εκταμίευση κάποιων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, από ένα πρόγραμμα δανεισμού της και ο λαός της μαζί με τα μέσα ενημέρωσης να καθυβρίζουν τους δανειστές της. Την ίδια ώρα επίσης που οι δανειστές εμφανίζονται διστακτικοί να κάνουν την σχετική εκταμίευση, στην ελληνική κοινή γνώμη κερδίζει σημαντικά έδαφος με προοπτική να αποτελέσει την αυριανή κυβέρνηση της χώρας, ένα κόμμα που υπόσχεται καταγγελία της δανειακής σύμβασης και στάση πληρωμών!! Ποιός θα δώσει χρήματα σε κάποιον που υπόσχεται να ...μην τα πληρώσει; Η απάντηση είναι μάλλον αδύνατη με όρους λογικής...

 

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
Ας το πούμε πλέον καθαρά, Δεν υπάρχει καμία προοπτική σωτηρίας αν δεν γίνουν ριζικές απολύσεις στο κυρίως  πλέον κράτος - και όχι μόνο σε φορείς, οργανισμούς κι εταιρίες - για να μειωθεί δραστικά το έλλειμμα και να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Κάθε τι άλλο, δεν είναι παρά προπέτασμα καπνού που κρύβει το πρόβλημα διαιωνίζοντας απλά την αγωνία του κόσμου. Οσο αυτό δεν γίνεται, το χρέος συσσωρεύεται και τόσο μεγαλύτερες θυσίες θα χρειασθούν για να ορθοποδήσει η χώρα.  

 
 Η Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση σε...... δύο λεπτά
Η οικονομική κρίση της Ευρώπης είναι μια χαοτική κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει. Αυτό επιδιώκει να σατυρίσει η Αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή Clarke and Dawe