Ο Αβραντίνης έφυγε, το παραεμπόριο επέστρεψε στο Σύνταγμα…

Ο Αβραντίνης έφυγε, το παραεμπόριο επέστρεψε στο Σύνταγμα…

 

Αυτή η εικόνα είναι τραβηγμένη το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2012, στην πλατεία Συντάγματος, ακριβώς στην έξοδο του μετρό. Μια εικόνα που είχαμε να δούμε μήνες, στο Σύνταγμα, στην Ερμού και στους γύρω δρόμους.

Όσοι περπατούν καθημερινά στην Αθήνα έβλεπαν τον τελευταίο χρόνο ολόκληρες περιοχές της πόλης να έχουν καθαρίσει από το παραεμπόριο και να έχουν αποδοθεί στους πολίτες και στα νόμιμα καταστήματα. Το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, το Θησείο, η Ερμού, η Φωκίωνος Νέγρη.

Αυτό μάλλον δεν έγινε από μόνο του, με αυτόματο πιλότο αλλά με πολλή δουλειά από τη δημοτική αστυνομία. Παραδόξως ο αντιδήμαρχος Αβραντίνης, της δημοτικής αστυνομίας, απομακρύνθηκε για λόγους πολιτικών διαφωνιών ή ‘καλύτερου συντονισμού’. Οι πολίτες όμως που ζουν, εργάζονται και κυκλοφορούν στο κέντρο δεν ενδιαφέρονται για τις πολιτικές διαφωνίες. Ενδιαφέρονται για χειροπιαστά αποτελέσματα στην καθημερινότητα και τέτοια δεν έχει να δείξει πολλά ο δήμαρχος Καμίνης. Και τα λίγα που έχει, φαίνεται να τα σταματάει ο ίδιος.

Αν επιστρέψουν και επεκταθούν εικόνες σαν αυτή, ξανά στην Αθήνα, τότε αλίμονο μας!

Αθηναίος