ΣΧΟΛΙΑ

Αρχικό Περιεχόμενο της Σελίδας :
                                                                     ΣΧΟΛΙΑ

 

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Είναι πραγματικά εντυπωσιακά αναπάντεχη η πολιτική στρατηγική του Γ. Καρατζαφέρη. Οπως είχα σημειώσει μετά την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ η πιθανότερη εξέλιξη θα ήταν η συρρίκνωση της ΝΔ μέσα από ανοίγματα του ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά και του ΛΑΟΣ προς το Κέντρο. Οι τότε προβλέψεις μου επιβεβαιώνονται. Δεν περίμενα όμως πως ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα έπαιζε τόσο πετυχημένα το χαρτί των στρατηγικών ελιγμών. Και θα έφερνε τόσο γρήγορα αποτελέσματα. Είναι βέβαια δεδομένο πως στις εξελίξεις αυτές βοηθιέται από τις ερασιτεχνικές κινήσεις της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Που δείχνει να κάνει ότι μπορεί για να μετατρέψει την παλαιά κραταιή παράταξη σε μικρό κόμμα της λεγόμενης λαικής δεξιάς. 

 

ΠΑΛΙ ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ !!

Οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού έκλεισαν για μιά ακόμη φορά την Ακρόπολη. Και πάλι για μισθολογικούς λόγους και για να γίνουν μόνιμοι. Ωστε να μπορούν να την κλείνουν ..ευκολότερα. Αυτή και μόνο η ιεροσυλία που διέπραξαν θα έπρεπε να οδηγήσει την ηγεσία του Υπουργείου στο να τους διώξει άμεσα από την υπηρεσία. Η Ακρόπολη στην πορεία της ιστορίας μοναχά από κατακτητές οδηγήθηκε σε κλείσιμο (Ρωμαίοι του Σύλλα) και βάρβαροι συνέβαλαν στην καταστροφή της (οι Σκανδιναυοί Ερούλοι). Ακόμα και οι Γότθοι του Αλάριχου την σεβάσθηκαν. Μέχρι που έφθασαν οι συμβασιούχοι της σύγχρονης Ελλάδας. Ισως θα έπρεπε οι περικοπές σε υπαλλήλους του δημόσιου τομέα να αρχίσουν από εκεί.   

  

ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

Ασχετοι συνήθως οι παρουσιαστές πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών επιμένουν να έχουν γνώμη και για πράγματα που εντελώς αγνοούν.  Η είδηση έτσι πως οι τρείς νέοι νομπελίστες στην οικονομία εκφράζουν απόψεις υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας δεν βρήκε σύμφωνο τον ξερόλα επανακάμψαντα αστέρα κρατικού τηλ/κού σταθμού. Δίχως αντίλογο λοιπόν απεφάνθη πως και στον ...18ο αιώνα τέτοιες αντιλήψεις ήταν της μόδας!! Δεν μας είπε όμως τίποτε για την κατάληξη των παρεμβατικών οικονομικών πολιτικών του 20ου. Χρεωκοπία, αδιέξοδα , φτώχεια κι ανεργία. Με τέτοια όμως θολώνουν την κρίση του λαού και φτάνουμε σε χάλια σαν αυτά που μαστίζουν τώρα την χώρα μας.   

 

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ

Τον Κ. Μητσοτάκη ανέλαβε να αποστομώσει ο ...Γιάννης Μανώλης. Οταν η ΝΔ ...καληνυχτίζει (!) τον πρώην Πρωθυπουργό κι αναλαμβάνει να επιχειρηματολογήσει εναντίον του ο πρώην συνδικαλιστής του ΟΤΕ, δεν είναι δσυκολο να καταλάβει κανείς το αδιέξοδο της πολιτικής μας ζωής. Αποδεχόμενοι τέτοιας ποιότητας ηγεσίες δεν είναι παράδοξο πως αποφασίζουν τελεσίδικα για το μέλλον μας μεσαίας στάθμης υπάλληλοι διεθνών οργανισμών.  

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΕΤΡΑΔΙ

Πραγματική γροθιά στο στομάχι των σοσιαλιστών περιβαλλοντολόγων αποτελεί το παγκόσμιο best seller βιβλίο του Jiang Rong με τίτλο Wolf Totem (Το Τοτέμ του Λύκου). Μιά συγκλονιστική ιστορία της ζωής στην στέππα της Μογγολίας και πως αυτή ερημώθηκε και μεταβλήθηκε σε έρημο από τις 'προοδευτικές' πολιτικές των Κινέζων κομμουνιστών της εποχής του Μάο. Τρομερή ευαισθησία και απίστευτες περιγραφές συνθέτουν το βιβλίο που συγκλόνισε τους Κινέζους πουλώντας περισσότερα αντίτυπα κι' από το Κόκκινο Βιβλιαράκι του 'Μεγάλου Τιμονιέρη'.