ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ

 

Ένα εξαιρετικό κείμενο με υπογραφή «Μυθριδάτης» εμφανίσθηκε στο ιστολόγιο ‘Φίμωτρο’ πριν λίγες ημέρες. Κρίνω πολύ ενδιαφέρουσες τις προτάσεις που περιέχει. Και παραθέτω περίληψή τους.

 1. «Τέλος στους διπλοθεσίτες του δημοσίου. Εντός 5 ημερών δηλώνουν στο κράτος, πια απο τις εργασίες τους θα επιλέξουν. Το ίδιο και για επιτροπές, ομάδες εργασίας κλπ.
   
 2. Τέλος στα προεκλογικά έξοδα κομμάτων, υποψηφίων κτλ για οποιοδήποτε είδος εκλογών καθώς και τέλος στα έξοδα παραστάσεως.
   
 3. Τέλος στη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
   
 4. Τέλος στην πληρωμή τέλους στην ΕΡΤ. Συγχώνευση όλων των καναλιών σε ένα, το πολύ δύο.
   
 5. Τέλος στα πολυπληθή Διοικητικά Συμβούλια παντού. Το πολύ πέντε μέλη (για να μην πούμε τρία).
   
 6. Θέλετε 12 μισθούς το χρόνο; οκ. Σύμφωνοι. ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ. Και οι εργαζόμενοι της Βουλής, και των πετρελαίων και όλοι.
   
 7. Κανένας εργαζόμενος στο δημόσιο, δεν θα λαμβάνει πάνω από 5.000 € το μήνα (και πολλά είναι). Κανένας εργαζόμενος δεν θα λαμβάνει κάτω από 800 €. Σύνολο. Τέλος στις...φουστιές με τα επιδόματα. Ούτε βοηθήματα, ούτε επιδόματα, ούτε μπούρδες.
   
 8. Ετήσιες Κάρτες δωρεάν μεταφοράς με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 €.
   
 9. Τέλος στις σχολικές πενταήμερες εκτός Ελλάδας.
   
 10. Άμεση αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου. Αξιοποιήστε τα ή πουλήστε τα. Τώρα.
   
 11. Κατάργηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και σε κανέναν. Επίσης, τέλος στην πανάκριβη και άθλια Eurovision.
   
 12. Η εκκλησία να φορολογείται όπως όλοι οι πολίτες. Τέλος, η ασυλία.
   
 13. Δωρεάν internet σε όλους τους μαθητές, φοιτητές, άνεργους. Όλα τα βιβλία, βοηθήματα κτλ σε ηλεκτρονική μορφή (PDF). Τέλος στις πανάκριβες περιττές εκτυπώσεις. Επίσης, δωρεάν ασύρματο internet σε όλα τα νησία (ιδίως τα ακριτικά) με Wi-Max.
   
 14. Τέλος στην πανάκριβη κρατική διαφήμιση. Επιδότηση της διανομής των εφημερίδων υπό προϋποθέσεις. Επίσης, τέλος στις σπάταλες επιδοτήσεις διαφορων ειδών συλλόγων, φορέων, ανύπαρκτων και υπαρκτών.
   
 15. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200. Μείωση των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων. Κατάργηση του σταυρού και των μετακινήσεων ψηφοφόρων. Ηλεκτρονικα δημοψηφίσματα.Αυτά προς το παρόν. Μόνο με αυτήν την προϋπόθεση και σε συνδυασμό με πλήρη εξακρίβωση και παραδειγματική τιμωρία όσων έφταιξαν κάπως θα κοπάσει η δικαιολογημένη οργή εκατομυρρίων πολιτών. Πάρτε αντί - μέτρα μήπως και εφαρμοστούν τα μέτρα”.


Οι προτάσεις είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία. Η οργή είναι έκδηλη. Και σε τέτοια πλαίσια δεν χωρούν λογικά επιχειρήματα. Επιβάλλονται κινήσεις που να εκτονώνουν τον κόσμο και να εμπεδώνουν μια ανατροπή της βαριάς κοινωνικής και πολιτικής ατμόσφαιρας.