ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΙΚΗΣ

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΙΚΗΣ

 

Η καλύτερη ευχή που θα μπορούσε κανείς να δώσει στη χώρα μας για τον καινούργιο χρόνο είναι να πρυτανεύσει η λογική. Γιατί αυτό είναι που πραγματικά λείπει από την καθημερινή μας ζωή. Όταν ξοδεύουμε περίπου τα διπλάσια από αυτά που κερδίζουμε πως μένουμε έκπληκτοι όταν ακούμε πως πλησιάζουμε στην χρεωκοπία; Και κατηγορούμε αυτούς που μας το επισημαίνουν, υπαινισσόμενοι «ανθελληνικά κέντρα» η «συμμορίες κερδοσκόπων». Την ίδια ώρα μαθαίνουμε πως το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Ολοι όμως επιμένουν σε μέτρα διάσωσής του που θυμίζουν μάγο Χουντίνι κι όχι σοβαρούς μελετητές κοινωνικών ζητημάτων. Μια και το οικονομικό αδιέξοδο των ταμείων, ισχυρίζονται, θα λυθεί δίχως αυξήσεις στα όρια ηλικίας, στις εισφορές η και μείωση στις συντάξεις. Προφανώς, όλοι περιμένουν να γίνει κάποιο θαύμα.

Χαρακτηριστικό άλλο παράδειγμα έλλειψης λογικής είναι ο διαδομένος αντι-αμερικανισμός στην χώρα. Κατηγορούνται οι αμερικανοί σαν «φονιάδες των λαών» παραβλέποντας τις μαζικές δολοφονίες αθώων από φανατικούς μουσουλμάνους. Που στο όνομα της σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό των δυτικών απίστων, προκαλούν εκατόμβες θυμάτων ανάμεσα σε ομόπιστούς τους σε ισλαμικές χώρες. Αντίστοιχα παραβλέπουν τον φασισμό των απειλών με δολοφονίες σκιτσογράφων και συγγραφέων που ειρωνεύθηκαν η προσέβαλαν το Ισλάμ. Ο ανορθολογισμός που επικρατεί, δηλ. οι μετανάστες να απαιτούν ανατροπή του συστήματος ηθικών αξιών της χώρας στην οποία εργάζονται, ανατρέπει κάθε όριο συμβατικής λογικής. Κι όμως, γίνεται ανεκτός και βαθμιαία επικρατεί σαν «πολιτικά ορθός»!!

Θαυμάζουν χιλιάδες αφελείς στη χώρα μας τον Τσαβέζ της Βενεζουέλας λόγω του αντι-αμερικανισμού του. Κι επειδή έχει διώξει τις πολυεθνικές του πετρελαίου από την χώρα του. Κρύβουν όμως την κατάληξη των πρωτοβουλιών του. Πως αναγκάσθηκε δηλ. πρόσφατα, σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου, να επιβάλει περικοπές στην κατανάλωση ρεύματος. Λόγω έλλειψης επαρκούς ενέργειας!!

Με θρησκευτικό φανατισμό επίσης πολλοί κινητοποιούνται για την «σωτηρία του πλανήτη». Κι επιβάλλουν φόρους για τον σκοπό αυτό. Το ξαφνικό ενδιαφέρον για το περιβάλλον παραβιάζει επίσης βασικούς κανόνες της λογικής. Ο άνθρωπος με το πλέον ενεργοβόρο σπίτι στις ΗΠΑ, ο πρώην αντιπρόεδρος Γκόρ, αγωνίζεται για να μειωθούν παγκόσμια οι ρύποι που εκπέμπουν οι διάφορες …ενεργοβόρες μονάδες. Ισχυρίζονται πως ο πλανήτης υπερθερμαίνεται ενώ περνάμε τους ψυχρότερους χειμώνες των τελευταίων δέκα χρόνων. Η υπερθέρμανση, ισχυρίζονται, προκαλείται από τις βιομηχανίες του ανεξέλεγκτου καπιταλισμού. Η θερμότερη εποχή όμως του πλανήτη ήταν τον μεσαίωνα. Τότε που έλιωναν οι πάγοι και η Γροιλανδία γινόταν πράσινη. Και που δεν υπήρχαν βέβαια βιομηχανίες. Ούτε και καπιταλισμός.

Μακάρι να μας επισκεφθεί πλέον η κοινή λογική. Την έχουμε ανάγκη.