ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ‘ΛΙΜΑΝΙ’

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ‘ΛΙΜΑΝΙ’

 

Δεν μπορώ εύκολα να πιστέψω πως ‘Το Λιμάνι’ κλείνει τόσα χρόνια ζωής. Μεγάλωσε κι’ αυτό μαζί μ’ εμάς, κι’ αντικατοπτρίζει την πορεία μας και τα λάθη μας. Από το πρώτο του κιόλας τεύχος με ακολουθεί. Κια πιθανότατα σε κάποια σημεία να απογοήτευσα τις προσδοκίες του. Θυμάμαι το προφητικό του εξώφυλλο με εμένα και τον Κ. Σημίτη. Και τον τίτλο, «Ο Επόμενος Πρωθυπουργός Θα Είναι Από Τον Πειραιά;». Επαληθεύθηκε, τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Και χαίρομαι ειλικρινά γι’ αυτό. Που ο Πειραιάς δηλ. έβγαλε έναν από τους καλύτερους μεταπολιτευτικούς Πρωθυπουργούς. Κι ας μην ήμουν τελικά εγώ αυτός.

Με βάση το αποτέλεσμα της τελευταίας εκλογής αρχηγού στην ΝΔ γίνεται φανερό γιατί εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να παίξω τέτοιο ρόλο. Γιατί οι αρχές και τα πιστεύω μου δεν ήσαν ποτέ, όπως δεν είναι και τώρα, πλειοψηφικό ρεύμα στο κόμμα αυτό. Οπως δεν είναι βέβαια και σε κανένα άλλο.

Πήραμε την ζωή μας λάθος λοιπόν ; Τουναντίον. Νομίζω πως άξιζε το ταξίδι αλλά και ήσαν, και είναι ακόμη, συναρπαστικές οι προσπάθειες. Η ελπίδα πάντα παραμένει, να αλλάξουν κάποτε κάποια πράγματα στον τόπο αυτό. Κι όλοι προς την κατεύθυνση αυτή βάζουμε κάποιο πετραδάκι. Λυπάμαι μόνο όταν συχνά συμβουλεύω ξένες κυβερνήσεις και δεν μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου. Το 'Λιμάνι’ πάντα βοηθούσε προς την κατεύθυνση του στόχου αυτού. Κι εξακολουθεί να αποτελεί βήμα προβολής καινούργιων αντιλήψεων. Ενας φάρος δηλ. διαφωτισμού και δυναμικότητας για την πόλη μας. Για τον Πειραιά που όλοι αγαπάμε.