ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

                                                         ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

 

                                                                       Ανακοίνωση      6-10-2009

«Ουδείς παίρνει μέσω των εκλογών λευκή επιταγή για να παίζει με τα εισοδήματα και την προσωπική περιουσία των φορολογουμένων»

Η εκλογική νίκη του Γεωργίου Παπανδρέου προιδεάζει την ελληνική κοινωνία για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ολόθερμα ελπίζουμε για μια νέα πετυχημένη αρχή. Δεν μπορούμε όμως να κρύψουμε τους φόβους μας. Κάτω από το κλίμα οικονομικού εκφοβισμού που καλλιεργήθηκε στην προεκλογική περίοδο πολλά ακούσθηκαν για νέους βαρείς φόρους στην περιουσία και στα εισοδήματα. Κανείς δεν αρνείται την χρησιμοποίηση της φορολογίας για δικαιότερη κατανομή των βαρών. Ουδείς όμως θα δεχθεί αφαίμαξη του εισοδήματός του για την χρηματοδότηση άχρηστων δημόσιων φορέων και υπηρεσιών η για την χρησιμοποίηση του κράτους για την εκπλήρωση προεκλογικών υποσχέσεων για διορισμούς και αλόγιστες παροχές.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση αξιολόγηση της χρησιμότητας δημόσιων φορέων και οργανισμών και έλεγχο της πραγματικής η όχι εκπλήρωσης των λόγων για τους οποίους ιδρύθηκαν. Απαραίτητη επίσης είναι η εφαρμογή των νόμων στα ζητήματα των εποχιακών προσλήψεων και των περίφημων stage σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι φορολογούμενοι δεν θα δεχθούν να υφίστανται το βάρος της μετατροπής του δημοσίου από εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών σε μηχανισμό απορρόφησης της ανεργίας και εξυπηρέτησης των ρουσφετολογικών αναγκών κομμάτων και βουλευτών.

Ουδείς παίρνει μέσω των εκλογών λευκή επιταγή για να παίζει με τα εισοδήματα και την προσωπική περιουσία των φορολογουμένων.

 

                    Ανακοίνωση     5-11-2009

ΑΔΙΚΗ ΦΟΡΕΠΙΔΡΟΜΗ 

Παραλογισμοί!! Η χώρα έχει τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα κι' αντιμετωπίζει την εφιαλτική  προοπτική της  χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση εν τούτοις αποφασίζει να κάνει παροχές. Σε μεγάλο βαθμό δίκαιες. Με χρήματα όμως που δεν υπάρχουν. Και για να καλύψει την νέα τρύπα, αντί να βάλει το χέρι στην δική της τσέπη (μειώνοντας δηλ. δραστικά τις δημόσιες δαπάνες) βάζει νέους φόρους. Βάζει δηλ. το χέρι στις τσέπες ορισμένων άτυχων πολιτών. Φορολογεί τα μεγάλα κέρδη επιχειρήσεων και, όπως πάντα, την ιδιοκτησία. Tα συνήθη θύματα δηλαδή. Δίχως κανένα έλεγχο αν ανάμεσα στούς σποδέκτες των παροχών βρίσκονται  και στυγνοί φοροφυγάδες. Είναι δυνατόν να δηλώνουν τόσοι έλληνες ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.00 ευρώ; Και να είναι ειλικρινείςι; 

Μπαίνουν φόροι δίχως αξιολόγηση του γεγονότος πως βρισκόμαστε στο μέσον μιάς οικονομικής κρίσης και τα περσινά κέρδη ίσως εφέτος να είναι μεγάλες ζημιές. Πως όσοι εχουν ακίνητα δεν έχουν τώρα διαθέσιμο ρευστό για να πληρώσουν καινούργια, μετά το αντίστοιχο του καλοκαιρού, χαράτσια.

Τελικά το να είσαι πολίτης αυτής της χώρας συνιστά καταδίκη υποτέλειας στην κρατική αυθαιρεσία. Δεν υπάρχει διέξοδος. Λύτρωση υπάρχει είτε στην φοροδιαφυγή είτε στην αναζήτηση τύχης σε άλλες επικράτειες. Είτε, τέλος, σε μιά μαζική κινητοποίηση των φορολογούμενων πολιτών.