ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΙ' ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΙ' ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ

 

Θα συνειδητοποιήσουν ποτέ τα στελέχη της ΝΔ πως δίχως ουσιαστική θεώρηση του κόσμου γύρω τους και της προοπτικής για το μέλλον δεν θα πλησιάσουν, αλλά ούτε και θα χρειασθεί για τον τόπο να το κάνουν, την εξουσία; Αποτυχημένοι διαχειριστές με πατέντα πλέον, με πολύ ύφος αλλά δίχως καθόλου ουσία, δεν θα τους έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Μάτωσα για χρόνια σ' αυτό το κόμμα επιμένοντας στην ανάγκη να απαλλαγούμε από τον μεσσιανισμό της Καραμανλικής κληρονομιάς του 'γνωρίζουμε το καλό του λαού' και να αποκτήσουμε θέσεις, ιδέες και πολιτική πλατφόρμα. Η φωνή μου χτυπούσε σε ώτα κουφών. Κι όταν είχα αποδείξει κερδίζοντας τον Δήμο του Πειραιά πως με μιά δέσμη ιδέων μπορείς να κάνεις τα πάντα. Τώρα τους έπιασε ο πόνος για την λαική στήριξη. Τόσα χρόνια που το φώναζα σφύριζαν όλοι αδιάφορα. Δίχως καινοτομία, ανατρεπτικές ιδέες και νέες προτάσεις, και με μιά κυβέρνηση που δεν θα χειάζεται να κάνει παρά τα συνετά και τα αναγκαία, το κόμμα της ΝΔ θα έρχεται στη μνήμη πλέον μοναχά μέσα από τις σελίδες της νεώτερης ιστορίας.

 

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ

Κοντεύει άνοστο ανέκδοτο η συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ. Μα ποιό ακριβώς στίγμα είχε και το έχασε; Ο ευρών πάντως αμοιφθήσεται. Οσο για τους επίδοξους νέους αρχηγούς, και παλαιούς Προέδρους θνησιγενών παλαιότερων κομμάτων, η αναζήτηση της ιδεολογικής τους ταυτότητας δεν είναι δύσκολο πράγμα. Εντοπίζετε το ιδεολογικό προφίλ των προηγούμενών τους κομμάτων, τα προσθέτετε και διαιρείται δια του δύο. Το αποτέλεσμα, είναι το πολιτικό στίγμα της ΝΔ του αύριο υπό την ηγεσία τους. Καλά ξεμπερδέματα...

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΙΔΙΑ;

Πότε θα καταλάβουν στην χώρα αυτή κυβερνώντες και κυβερνώμενοι πως οι φόροι των φορολογουμένων δεν είναι περιουσιακό στοιχείο στα χερια των υπουργών για να διατίθενται κατά το δοκούν. Η κυβερνητική απόφαση να πληρώσει το δημόσιο τις αποζημιώσεις των ναυτικών που έχασαν τις δουλειές τους λόγω χρεωκοπίας εφοπλιστικής εταιρίας, φέρνει στο νού επιστροφή στο παρελθόν. Στην εποχή δηλ. της κρατικής αυθαιρεσίας και του ασύδοτου δανεισμού. Τι φταίει ο μέσος φορολογούμενος για τις ατυχίες κάποιων στις επαγγελματικές τους προσπάθειες; Το κρατος αλληλεγγύης οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον κόσμο σε ζητήματα υγείας, πρόνειας, εξασφάλισης ίσων συνθηκών απασχόλησης και ίσων ευκαιριών. Οχι όμως και αποζημίωσης για ατυχίες στην οικονομική τους δραστηριότητα. Γιατι δεν αποζημιώνονται οι έμποροι που πτωχεύουν, οι δικηγόροι που δεν έχουν δουλειές, οι εργάτες που διώχνονται από εργοστάσια και μεταλλεία και τόσοι άλλοι; Τα φορολογικά έσοδα έχουν συγκεκριμένη αποστολή. Είναι κατά κύριο λόγο προορισμένα να διευκολύνουν την λειτουργία του κράτους και να χρησιμοποιούνται για κοινωνική προστασία και για υποδομές ανάπτυξης. Δεν έχουν στοχο την παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς και την επιλεκτική ανάμιξη στις τύχες της όποιας επιχείρησης.

 

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

Η κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί. Και να αντιμετωπίσει τις βολεμένες συνδικαλιστικές συντεχνίες που απειλούν να τινάξουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, την ελληνική κοινωνία και οικονομία στον αέρα. Η ηγεσία των λιμενεργατών απαιτεί να ακυρωθεί διακρατική ελληνική συμφωνία και να μην εφαρμοσθεί νόμος του κράτους επειδή θίγονται απροσδιόριστα ειδικά συμφέροντα. Η συμφωνία με τους Κινέζους κατοχυρώνει τα δακαιώματα των εργατών, την δου΄λειά τους και τις αμοιβές τους. Δεν κατοχυρώνει βέβαια την ιδιότυπη 'συνδιοίκηση' και τον ιδιόμορφο τρόπο ελέγχου από κάποιους των προβλητών. Και πνίγεται η αγορά. Και βαθαίνει η κρίση στην οικονομία. Η κυβέρνηση οφείλει να αποφασίσει και να λάβει μέτρα.

 

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ SIEMENS

Ο μοναδικός τρόπος να ξεβρωμίσει η δημόσια ζωή της χώρας από την δυσωδία του σκανδάλου της Siemens - ιδιαίτερα μετά την ουσιαστική απαλλαγή η προστασία του Μιχ. Χριστοφοράκου από την Γερμανική δικαιοσύνη - είναι ο αποκλεισμός της εταιρίας αυτής από κάθε δουλειά με το ελληνικό δημόσιο. Αν δεν κατονομάσει τους έλληνες πολιτικούς παραλήπτες 'δώρων', προκειμένου να προτιμηθεί η εταιρία αυτή σε δημόσια έργα και κρατικές προμήθειες. Η κυβέρνηση οφείλει απέναντι στον πελαγωμένο ελληνικό λαό να αποκαταστήσει το κύρος του πολιτικού κόσμου. Και τα υπόλοιπα κόμματα - ΟΛΑ τα κόμματα - πρέπει να στηρίξουν την σχετική πρωτοβουλία. Νομικό κώλυμα δεν υπάρχει. Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να μην τολμήσει να κάνει αυτό που έχει κάνει ακόμη και η Νιγηρία!! Διαφορετικά, ο βόρβορος θα μας πνίξει. Και η πολιτική σκηνή θα μεταβληθεί σε σκιά. Ο κόσμος θα πιστέψει πως όλοι πλέον 'τα παίρνουν'...