ΣΧΟΛΙΑ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

                                                                       ΣΧΟΛΙΑ 

                                                      ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Αγριες ευχές μου είχε απευθύνει (να πέσει δηλ. βόμβα στο σπίτι μου) προ ετών ο μεγάλος μας Μίκης όταν υποστήριζα την Νατοική επέμβαση στην Γιουγκοσλαυία. Το ερώτημα είναι πως τότε η πλειοψηφία στην Ελλάδα στήριζε τους Σέρβους που έκαναν εναντίον των Αλβανών ό,τι κάνουν σήμερα οι Ισραηλινοί εναντίον των Παλαιστινίων. Τότε ο Σαρόν και το Ισραήλ ήσαν δημόσια υπέρ του Μιλόσεβιτς. Και ο Αραφάτ υπέρ των βομβαρδισμών του Νατο!! Δεν είναι φανερή η διασύνδεση; Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει την πολεμική δράση του Ισραήλ. Η επιθετικότητά του καταντάει εγκληματική και πολιτικά αδιέξοδη. Απλά οι πραγματικές παράμετροι του προβλήματος είναι πολύ πιό σύνθετες.

Γιατί οι γειτονικές Αραβικές χώρες γυρίζουν την πλάτη στους άμαχους στη Γάζα? Και κόπτονται οι Ελληνες? Που αδιαφορούσαν για τους Αλβανούς του Κόσοβου. Είναι αυτονόητο πως οι Ισραηλινοί οφείλουν να σταματήσουν τις ακρότητες στη Γάζα. Αλλά και η Χαμάς οφείλει να αναγνωρίσει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει. Και να επιχειρήσουν και οι δύο ειρηνικά να βρούν λύση στο πρόβλημα.

Τελικά είναι φανερό πως το θέμα μας εδώ στην Ελλάδα δεν είναι οι Παλαιστίνιοι και η τύχη τους. Αλλά ο αντι-δυτικισιμός και ο αντι-αμερικανισμός. Γιατί δεν εξοργίζεται κανείς για την εθνοκάθαρση που γίνεται στο Νταρφούρ του Σουδάν και για τις σφαγές στο Κονγκό; Ποιά θέση είχαν πάρει οι Παλαιστίνιοι, αλλά και οι ανα τον κόσμο υποστηρικτές τους, όλο το διάστημα που Αραβες έσφαζαν Αφρικανούς στο Σουδάν; Είναι δραματικό παιδιά να πεθαίνουν από τις βόμβες. Εξ ίσου όμως αποκρουστικό είναι οι μανάδες τους να δηλώνουν στις τηλεοράσεις υπερήφανες όταν τα παιδιά αυτά διαμελίζονται σαν βομβιστές αυτοκτονίας! Σκοτώνοντας ταυτόχρονα και μερικές δεκάδες ανύποπτους περαστικούς.


                                                                 ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ...

Ο εισαγγελέας αγνόησε την απάθεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών απέναντι στους βάνδαλους καταστροφείς ιδιωτικών περιουσιών κι αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί εναντίον του ...διαιτητή ποδοσφαίρου Βασσάρα! Διότι κατά τη γνώμη του (του εισαγγελέα!!) δεν έδωσε πέναλτυ στο παιχνίδι Παναθηναικού – ΑΕΚ. Στο απίθανο πολιτικό μωσαικό που λέγεται ελληνική δημόσια ζωή η δικαιοσύνη αδιαφορεί για την άρνηση του επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα να προσέλθει – καίτοι κληθείς – στην Δικαιοσύνη να καταθέσει όπως και για το γεγονός πως μεγαλοεπιχειρηματίας καταδικασμένος αμετάκλητα δεν εκτίει – με το έτσι θέλω – την ποινή του. Την ίδια ώρα όμως αξιολογεί σαν επικίνδυνη για την δημόσια ασφάλεια την απόφαση διαιτητή ποδοσφαίρου για κάποια ...αμφισβητούμενη φάση. Τα πράγματα ξεφελυγουν πλέον από τα όρια του χιούμορ. Κι εγγίζουν τα πλαίσια ενός σοβαρού εθνικού κινδύνου...


                                                          ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Προκαλεί έκπληξη η ...έκπληξη της αστυνομίας για τα δύο, με την χρήση Καλίσνικωφ, τρομοκρατικά χτυπήματα. Από την εποχή της επίθεσης στον τότε Υπουργό Βουλγαράκη και της ρουκέτας εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας επέμενα στην ανάγκη άμεσης και ριζικής εξιχνίασης. Οταν στην Κων/πολη ισλαμιστές τρομοκράτες είχαν χτυπήσει το Βρετανικό Προξενείο οι δράστες είχαν συλληφθεί σε τέσσαρες μέσα ημέρες. Εδώ η ανικανότητα των αρχών ασφαλείας, παρά τα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους και τα χρήματα που ξόδεψαν οι φορολογούμενοι για συστήματα έρευνας και εξιχνίασης, είναι πλέον παροιμιώδης. Η αστυνομία διαθέτει άνδρες για την φύλαξη δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, ρουσφετολογώντας σε βάρος της ασφάλειας των φορολογουμένων, αλλά δεν διαθέτει κοινό νού, ηγετική καθοδήγηση και μέθοδο ανάλυσης για τα στοιχειώδη. Με αποτέλεσμα ο τόπος να είναι έρμαιο των διαθέσεων του κάθε τυχάρπαστου ονειροπαρμένου κοινωνικού ανατροπέα η λογής κουκουλοφόρων βλαστών καλών οικογενειών των βορείων προαστίων.

 

                                                Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ …ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ !!

Η θρασύτητα των επαναστατημένων εκ του ασφαλούς (με εξασφαλισμένη δηλαδή την ατιμωρησία) νέων καλλιεργεί ένα κλίμα βαθιάς απαισιοδοξίας και απάθειας για το μέλλον. Διότι και η νέα γενιά του τόπου δεν αντανακλά τάσεις δημιουργίας η και εποικοδομητικής επαναστατικότητας. Αποτελεί κακέκτυπο ανερμάτιστων κινήσεων του παρελθόντος. Περισσότερο ενσωματώνει τις απογοητεύσεις βραχυκυκλωμένων γονιών παρά τις γνήσιες αναζητήσεις προβληματισμένων εφήβων.

Τις ημέρες αυτές η εξέγερση των καλομαθημένων νέων ανεκόπη. Προφανώς, γιατί τα παιδιά έπρεπε να πάνε διακοπές. Σε λίγες ημέρες όμως θα ξαναρχίσει. Με την βοήθεια και των μισθωτών – διαδηλωτών. Ανέργων δηλ. η αλλοδαπών που προσφέρουν υπηρεσίες επ’ αμοιβή ώστε οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια να δείχνουν μεγαλύτερα και θεαματικότερα το βράδυ στους τηλεοπτικούς δέκτες. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι ψευτο-επαναστάτες της νεοελληνικής μαλθακότητας είναι πως η δράση αναπόφευκτα προκαλεί αντίδραση. Και πως με την ίδια ευκολία με την οποία κάποιοι νοικιάζουν «διαδηλωτές», κάποιοι άλλοι είναι ενδεχόμενο να νοικιάσουν «διαμαρτυρόμενους πολίτες». Το τι θα επακολουθήσει ο καθένας μπορεί να αναλογισθεί.

Οι πολίτες αισθάνονται ανυπεράσπιστοι. Η αστυνομία παραμένει ακάλυπτη και δίχως σαφείς επιχειρησιακές εντολές. Η ζωή όμως συνεχίζεται. Και κάποιοι οφείλουν να εργασθούν για να κερδίσουν το ψωμί τους. Οι χαιδεμένοι επαναστάτες του φραπέ απειλούν όμως πως θα επανέλθουν. Η πραγματική οργή (και όχι η δήθεν των παιδιών) τότε θα ξεχειλίσει. Με απρόβλεπτες συνέπειες…