ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ

Ακουγα έναν ραδιοφωνικό σχολιαστή προ ημερών να επιχειρεί με πάθος να κατοχυρώσει τα «προοδευτικά» του πιστοποιητικά επιμένοντας πως τον εκφράζει απόλυτα η κραυγή «φονιάδες των λαών αμερικάνοι»!! Και βέβαια η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την γειτονική ΠΓΔΜ διευκολύνει τους υποστηρικτές αυτής της κραυγής να περνάνε με επιτυχία την γραμμή του τερματισμού στον αγώνα κατάκτησης της ελληνικής κοινής γνώμης. Είμαστε μια κοινωνία που λατρεύει να είναι το θύμα. Και να αντιτίθεται στους ισχυρούς. Παράλληλα όμως η κοινή γνώμη εξάπτεται όταν οι όποιοι ισχυροί δεν είναι ανοιχτά – παρά την δική μας επικριτική απέναντί τους στάση – με το μέρος μας.

Είναι όμως οι αμερικανοί οι πραγματικοί σημερινοί «φονιάδες των λαών»; Και πως δικαιαολογείται η εκκωφαντική απάθεια με την οποία η ελληνική κοινή γνώμη – όπως εκπροσωπείται τουλάχιστον από τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα - αντιμετωπίζει τις διεθνέις εξελίξεις και ορισμένα τραγικά ιστορικά γεγονότα; Aς ξεκινήσιυμε από την βάση υποτίθεται της αντι-αμερικανικής μας στάσης. Εκπορεύετεται αυτή, υποστηρίζουν όλοι, από την εύνοια που οι αμερικανοί επέδειξαν απέναντι στη Απριλιανή δικτατορία και την ανοχή της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Αγνοούν όμως όλοι αυτοί πως η Σοβιετική Ενωση ήταν η πρώτη υπερδύναμη που αναγνώρισε τους Συνταγματάρχες σαν πολιτικό καθεστώς, ενώ στην Κύπρο η Δύση σιώπησε και δεν καταδίκασε πολύ νωρίτερα τις εγκληματικές πράξεις ΕΟΚΑ Β’ και Γρίβα κατά των τουρκοκυπρίων (βλ. έγκλημα Κοφινού) που ουσιαστικά έβαλαν από νωρίς τα θεμέλια της μετέπειτα ελληνικής τραγωδίας.

Σε τελευταία ανάλυση, αν είμαστε εμείς εξοργισμένοι με την Δύση για την Απριλιανή δικτατορία τι να πούν οι Γιαπωνέζοι για τις δύο ατομικές βόμβες και οι Βιετναμέζοι για τον μακρόσυρτο και αιματηρό πόλεμο που συντάραξε τα εδάφη τους; Εκεί όμως, η Δύση και οι ΗΠΑ ιδιαίτερα χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και λαικής συμπάθειας. Φροντίζουμε να κατηγορούμε τους πάντες, και ορισμένους γείτονές μας ιδιαίτερα, για επεκτατισμό και υπονόμευση. Βαφτίζουμε όμως «αδελφή» μας την Σερβία, που όμως έχει επανειλημένα αγωνισθεί να μας αφαιρέσει την Θεσ/νίκη (ακόμα και η «Μακεδονία» δικό της δημιούργημα είναι). Βλέπουμε με απέχθεια την μικρή χώρα στα βόρεια σύνορά μας ενώ παραβλέπουμε την γειτονική Βουλγαρία της οποίας οι βλέψεις προκάλεσαν το Μακεδονικό ζήτημα στις αρχές του περασμένου αιώνα και της οποίας οι παν-σλαβικές βλέψεις παραμένουν ατόφιες.

Την ίδια ώρα καταγγέλουμε την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ αλλά μας ενοχλεί όταν οι τιμές του πετρελαίου τραβούν την ανηφόρα. Αν εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ την Μέση Ανατολή κι αφήσουν ανεξέλεγκτα την διαχείριση των πηγών ενέργειας στους ακραίους Αραβες ισλαμιστές, ποιά θα είναι τα αποτελέσματα για την οικονομία μας; Καταγγέλλονται οι αμερικανοί για τους σκοτωμούς στο Ιράκ. Αλλά εκεί μουσουλμάνοι κυρίως σκοτώνουν μουσουλμάνους. Κάτι που συνέβαινε και επί Σαντάμ Χουσείν. Αλλά κανένας δεν έδινε σημασία. Απλά, τότε Σουνίτες κατέσφαζαν ατιμώρητα, σαν κρατική αρχή, Σιίτες. Ενώ τώρα οι πολυπληθέστεροι Σιίτες εκτελούν Σουνίτες. Κι εκείνοι, λόγω απουσίας δικτατορίας και καταπίεσης, κατά διαστήματα ανταποδίδουν. Συχνά με την συμμετοχή της Αλ Καέντα βεβαίως.

Κανείς επίσης σήμερα δεν δίνει σημασία στις σφαγές στην Αλγερία, στα εγκλήματα στο Σουδάν και στις εκατόμβες θυμάτων ( 3 εκατ. σε τρία περίπου χρόνια ) στο Κονγκό. Αλλά και σε άλλους σκοτωμούς, και γενοκτονίες περίπου, στην Σρι Λάνκα και στην Βιρμανία. Γιατί δεν ακούστηκε ούτε μία διαμαρτυρία στην Ελλάδα για τα εγκλήματα στο Θιβέτ και την πραγματική γενοκτονία στην Τσετσενία;

Οσον αφορά τους ακραίους μουσουλμάνους, που η ελληνική τάση είναι να τους χαιδεύουμε με απόλυτη κατανόηση, έχουμε συνείδηση των στόχων και των απόψεών τους; Κάποιοι φιλειρηνιστές και αντιαμερικανοί στην Ελλάδα εκτιμούν πως τα χτυπήματα των φουνταμενταλιστών προκύπτουν σαν αποτέλεσμα οικονομικής εξαθλίωσης και αποικιοκρατικής αντιμετώπισης των μουσουλμάνων από τις ηγεσίες των κρατών της Δύσης. Στην πραγματικότητα οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν δική τους αποσαφηνισμένη πολιτική ατζέντα που δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση των πιστών τους.

Ο δάσκαλος και μέντορας του Μπίν Λάντεν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αμπντούλ Αζίζ στη Τζέντα, Δόκτορ Αμπντάλα Αζζάμ, ο επονομαζόμενος και «νονός της ζιχάντ» και ιδρυτής παλαιότερα της περιώνυμης Χαμάς, έχει διακηρύξει πως στόχος της ισλαμικής κινητοποίησης οφείλει να είναι η απελευθέρωση των ισλαμικών εδαφών. Με στόχο την αποκατάσταση της αρχαίας δόξας του Ισλάμ. «Ολα τα εδάφη, κι όχι μόνο το Αφγανιστάν, που ήσαν μουσουλμανικά πρέπει να μας επιστραφούν μέσα από τους ατομικούς αγώνες των μουσουλμάνων: μπροστά μας κείται η Παλαιστίνη, η Μπουχάρα, η Νότια Υεμένη, ο Λίβανος, το Τσάντ, η Εριθρέα, οι Φιλιππίνες, η Βιρμανία, η Τασκένδη και η Ανδαλουσία (στην σημερινή δηλ. Ισπανία!!)». Αυτό ήταν το όραμα του Αζζάμ. Και το ενστερνίσθηκε απόλυτα ο Μπίν Λάντεν. Συνιστώντας τον τελικό στόχο σήμερα των οπαδών της μαχητικής ζιχάντ.

Η Ευρώπη αποτελεί το καινούργιο τοπίο δράσης των ακραίων ισλαμιστών. Στα αχανή πεδία και τις απότομες βουνοπλαγιές του Αφγανιστάν και των εδαφών των φυλών του Βαζιρκιστάν στο δυτικό Πακιστάν εκπειαδεύονται και ετοιμάζονται οι αδίστακτοι φονιάδες. Υπήκοοι οι περισσότεροι απ’ αυτούς δυτικών κρατών που ετοιμάζονται να γυρίσουν πίσω και να σκορπίσουν τον θάνατο. Συνήθως είναι νέα παιδιά, επιστήμονες και μέλη μιάς σχετικά εύπορης μεσαίας τάξης. Είναι όμως αποφασισμένοι εγκληματίες που στοχεύουν να εκτελέσουν, μέσω συνήθως της προσωπικής τους θυσίας, ανύποτπους ανθρώπους.

Οι νεαροί μουσουλμάνοι που συνελήφθησαν για απόπειρα το 2006 να τινάξουν στον αέρα αεροπλάνα, βρέθηκαν σε μαγνητοσκοπημένα μηνύματα να ορκίζονται «να τιμωρήσουν και να ταπεινώσουν» όσους δεν πιστεύουν στο Ισλάμ αλλά και να διδάξουν στους δυτικούς «ένα μάθημα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ»!! Ο κατηγορούμενος Ουμάρ Ισλάμ δηλώνει με έμφαση πως «το κάνουμε αυτό για να εξασφαλίσουμε την εύνοια και την αγάπη του Κυρίου μας, και ο Αλλάχ μας προτρέπει να πεθάνουμε και να σκοτώσουμε στο διάβα του». Ο κατηγορούμενος Αχμέντ Αμπντούλ Αλί φαίνεται στο βίντεο να λέει «ο σείχης Οσάμα σας έχει επανειλημένα καλέσει να εγκαταλείψετε τα εδάφη του Ισλάμ, και τώρα ήρθε η ώρα για σας να καταστραφείτε». Με άλλα λόγια όλα τα εδάφη που κάποτε ήσαν κάτω από την δικαιοδοσία του σουνιτικού χαλιφάτου (από την Ανδαλουσία μέχρι σχεδόν την Ινδονησία και από το Ταταρστάν στο Βόλγα και τα Βαλκάνια μέχρι την Σομαλία και την Μοζαμβίκη) ανήκουν στην αυτοκρατορία του Ισλάμ. Και οι σημερινοί του κάτοικοι, η έστω όσοι επιβουλεύονται τις επιδιώξεις της ακραίας ζιχάντ, είναι στο στόχαστρο των εκδικητών.

Αυτούς είναι υποχρεωμένη να πολεμήσει η Δύση. Και οι αριστερές περιστερές στη χώρα μας, στόχοι και οι ίδιοι ουσιαστικά μεσομακροπρόθεσμα της φουνταμενταλιστικής ισλαμικής εκδικητικής μανίας, χωρατεύουν κραυγάζοντας για «αμερικανούς φονιάδες των λαών». Αφέλεια, πολιτική μυωπία η εμπάθεια των ιδεολογικά ηττημένων; Οποιο κι αν είναι το κίνητρο, το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.