ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ

Η υποκρισία που πλημμυρίζει την ελληνική κοινωνία δεν έχει τελειωμό. Με την ευκαιρία των εορτών τα ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να ξαναπιάσουν το προσφιλές τους θέμα της ακρίβειας. Πως δηλ. υποφέρει ο κόσμος από τις αυξημένες τιμές, πως οι πολίτες λιμοκτονούν και οι περισσότεροι δεν μπορούν να τα φέρουν πέρα.

Εν τούτοις, από όλες αυτές τις αναλύσεις και ρεπορτάζ απουσιάζει η κοινή λογική. Εάν δεν υπάρχουν χρήματα, τότε από τα πράγματα οι τιμές δεν μπορούν να αυξηθούν. Αυξάνονται μόνο όταν υπάρχει ζήτηση για το προιόν που αντιπροσωπεύουν. Και όταν οι πωλήσεις το βέβαια δεν μειώνονται με την αυξημένη τιμή. Αλλά για να μην μειώνονται οι τιμές σημαίνει πως υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα για την πραγματοποίηση των αγορών.

Όλα αυτά αποκαλύπτουν πως κυκλοφορεί «μαύρο» χρήμα στην αγορά που πουθενά δεν δηλώνεται ούτε βέβαια και καταγράφεται. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πλειοψηφία των ελλήνων παρουσιάζονται με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα. Που αν ήταν αληθινά τότε από τα πράγματα οι περισσότεροι πολίτες θα είχαν περάσει από καιρό στα όρια της εξαθλίωσης. Αυτό όμως δεν συμπορεύεται με την γενικότερη εικόνα της οικονομίας και της αγοράς. Που δείχνει ζωτικότητα, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και μια καταναλωτική δύναμη αξιόλογη.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές δεύτερες δουλειές που δεν δηλώνονται, ακίνητα που ενοικιάζονται σε πολύ υψηλότερες τιμές από τις δηλούμενες, εισοδήματα από παροχές υπηρεσιών δίχως αποδείξεις και τιμολόγια και έσοδα – για κάποιους – από χρηματιστηριακές πράξεις που δεν φαίνονται πουθενά. Ετσι δικαιολογείται η πλημμυρίδα των αγορών στη διάρκεια των εορτών, τα πλήθη αγοραστών στα super markets και στα καταστήματα πολυτελείας, οι αγορές νέων αυτοκινήτων, η έξοδος κάπου 350.000 συμπολιτών μας για διακοπές στο εξωτερικό και κάπου μισό εκατομμύριο στην ελληνική επαρχία καθώς και η διακίνηση κάπου 40 εκατ. ευρώ στο τραπέζι του τζόγου!!

Η αγορά δεν κρύβει ποτέ την αλήθεια. Παρά τις προσπάθειες των κρατιστών και των λαικιστών να την διαβάλουν. Ώστε να μπορούν να υποκρίνονται και να κοροιδεύουν τον κόσμο αλλά και τον εαυτό τους. Θυμηθείτε τις επιθέσεις που είχα υποστεί σαν Υπουργός υπεύθυνος για την Ενέργεια για την απελευθέρωση της αγοράς των καυσίμων. Μέχρι τότε όλοι οι έλληνες – κι’ αυτοί δηλ. που δεν είχαν ποτέ τους Ι.Χ. – πλήρωναν μέσω των φόρων τους για την φθηνότερη βενζίνη και για τις βόλτες  ακόμη όσων είχαν αυτοκίνητα. Η ελεύθερη αγορά θα επέτρεπε στην τιμή της βενζίνης να κινείται με βάση την διακύμανση των διεθνών αγορών.

Τότε όμως παρενέβη το κράτος. Αφού εγώ βέβαια είχα ήδη αποχωρήσει από το Υπ. Ενέργειας.  Και έβαλε πρόσθετο φόρο 50 δρχ. στο λίτρο της βενζίνης. Και ξεσηκώθηκαν οι πάντες κατηγορώντας, για τις πράξεις του κράτους, ...την απελευθέρωση!!

Μήπως όμως οι επόμενες «σοσιαλιστικές» κυβερνήσεις κατήργησαν τον νόμο μου για την απελευθέρωση; Οχι, βέβαια. Μήπως έπαψαν να βάζουν φόρους στα καύσιμα; Και πάλι, όχι. Τώρα, με τον νέο χρόνο, μπαίνει και πάλι καινούργιος φόρος στην βενζίνη. Ακούσθηκε καμία διαμαρτυρία; Ιδού η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!!...